Quiltul este o piesa formată din 3 straturi.Primul strat este cel conceput pentru a fi decorativ,creat din dantele,aplicatii sau peticele de material cu forme geometrice diferite, combinate armonios conform unor metode si tehnici de cusut.Stratul din mijloc este din vatelină iar ultimul strat din bumbac.Quiltul a fost folosit iniţial pentru cuverturi.Acum este utilizat si în scop decorativ, de la faţă de masă, perne, genţi, podoabe, tablouri sau felicitari. Quiltingul devenind o artă a îmbinării textilelor. Am început să lucrez quilturi, combinând culori, modele şi materiale,invatand mereu si aplicand tehnicile si metodele intalnite in aceasta vasta lume a patchwork-ului si quilt-ului. Cele mai multe din lucrarile mele le-am făcut cadou.


duminică, 21 iunie 2009

Curbe


Prima incercare de curbe impletite :pe primul quilt am aplicat
organza apoi free motion iar al doilea quiltulet e cusut prin zig-zag.

alta provocare unde am folosit stofa subtire.

iar aici am lucrat cu matase .
=========================================================

3 comentarii:

Ela spunea...

Curbe pe matase!! A iesit superb!Bravo! Stofa subtire!Ce combinatii ai ales! Tie care iti place mai mult?Eu optez pentru matase!
Ela

lili.constanta spunea...

mie imi place cel mai mult al doilea cusut cu zig-zag! :)
Lili

tiktakro spunea...

mie imi plac toate !! toate-toate!! si nu ar fi rau sa faci , Ortansa, un articol in care sa ne arati pas cu pas cum ai facut . Sa faci un quiltuletz micutz-micutz sa ne explici tehnica...ce zici ? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...