Quiltul este o piesa formată din 3 straturi.Primul strat este cel conceput pentru a fi decorativ,creat din dantele,aplicatii sau peticele de material cu forme geometrice diferite, combinate armonios conform unor metode si tehnici de cusut.Stratul din mijloc este din vatelină iar ultimul strat din bumbac.Quiltul a fost folosit iniţial pentru cuverturi.Acum este utilizat si în scop decorativ, de la faţă de masă, perne, genţi, podoabe, tablouri sau felicitari. Quiltingul devenind o artă a îmbinării textilelor. Am început să lucrez quilturi, combinând culori, modele şi materiale,invatand mereu si aplicand tehnicile si metodele intalnite in aceasta vasta lume a patchwork-ului si quilt-ului. Cele mai multe din lucrarile mele le-am făcut cadou.


vineri, 4 iunie 2010

Peticele si admiratori

Si iata-ma in mijlocul PETICELELOR :Smaranda, Dora,Irina,Elena, Lucia, Mariana, Carmina, Julieta, Bety, Lili. Intalnire emotionanta, cu mici si mari surprize placute : am imbratisat pentru prima data pe Smaranda si Dora,Lucia si Irina, am revazut cu multa bucurie pe Lili si Elena, pe Bety si Julieta, pe Mariana si Carmina. Aceasta participare la expozitie a fost pentru mine un eveniment important deoarece am descoperit in Smaranda, moderatoarea grupului PETICELUL ROMANESC INTERNATIONAL o persoana sensibila, delicata,dornica sa impartaseasca PETICELELOR din stiinta sa; am cunoscut-o pe Dora,o fata fina,timida,dar foarte talentata ce creaza si bijuterii superbe =toate fetele au primit un frumos colier=; apoi Lucia,un peticel vesel,ce a expus cateva lucrari impresionante prin culoare si tehnica de lucru; Elena si Lili, doua peticele din Constanta ce iubesc hexagoanele(ca si mine)foarte prietenoase, comunicative si cu maini de aur; Julieta,o persoana demn de admirat pentru tot ce creaza(mi-a explicat cum pot face yoyo) Bety si Carmina,Peticele din Bucuresti,foarte talentate ,sociabile si nazdravane, pline de umor si veselie; am cunoscut pe Irina,o persoana extrem de fina si cu mult talent creator.Mariana,un Peticel incepator ca si mine, cu lucrari executate in tehnici diferite,prietenoasa si care va fi gazda expozitiei pana pe 11 iunie. Peticele ramase acasa :Teodora,Miruna, Ena,Iulia si Nathalie,Anca si Roxana, Daniela si Kati, Aurora, Tatiana si Liana doresc sa va bucurati de ceea ce vedeti, fiindca si voi ati fost alaturi de noi prin creatiile voastre, cu ganduri frumoase si mari emotii.Asa cum spuneam inainte de expozitie pentru mine important este ca am cunoscut restul PETICELELOR, am socializat si legat noi prietenii. VA MULTUMESC .(sper sa nu cad din varful copacului; sper sa nu raman dezamagita; eu cred in prietenie.) Observati ca putin am vorbit despre lucrarile expuse: fotografia exprima o mie de cuvinte, nu? Trebuie sa amintesc ca au fost expuse creatii ale tuturor PETICELELOR. Din afara grupului a participat la expozitie prietena Geta Grama din Brasov printr-o o superba lucrare executata prin tehnica trapunto. Am cunoscut-o pe Diana, fata de aur a Marianei, careia i-am promis o geanta lucrata in tehnica chenille. Aici am intalnit si pe d-na R.Petra,din Brasov, cunostinta Smarandei ce ne-a oferit bentite colorate din satin, panglici de culori diferite; ii multumesc frumos. Iata ce repede au trecut cele 5 zile petrecute de mine in Craiova,dar ma voi intoarce pentru a ajuta la inchiderea expozitiei.

5 comentarii:

lili.constanta spunea...

Am putea sa-i spunem: Expozitia PRIETENIEI! :))

QUILTONLINE spunea...

Da Lili,frumos spus"expozitia prieteniei".
Astept din partea Peticelelor comentarii, ce sunt importante pentru mine.

Le Petit Patch de Smaranda spunea...

Si eu ma bucur ca te-am cunoscut si ca am petrecut clipe de neuitat împreuna!

Anonim spunea...

Multumesc Ortansa pentru fotografii. Ce amintiri minunate...
Carmina

Elena spunea...

Draga Ortansa, ai scris un articol superb iar pozele sunt foarte reusite, spun totul despre expozitie. Pot sa pun filmuletul si pe blogul meu, cu trimitere la tine, bineinteles?