Quiltul este o piesa formată din 3 straturi.Primul strat este cel conceput pentru a fi decorativ,creat din dantele,aplicatii sau peticele de material cu forme geometrice diferite, combinate armonios conform unor metode si tehnici de cusut.Stratul din mijloc este din vatelină iar ultimul strat din bumbac.Quiltul a fost folosit iniţial pentru cuverturi.Acum este utilizat si în scop decorativ, de la faţă de masă, perne, genţi, podoabe, tablouri sau felicitari. Quiltingul devenind o artă a îmbinării textilelor. Am început să lucrez quilturi, combinând culori, modele şi materiale,invatand mereu si aplicand tehnicile si metodele intalnite in aceasta vasta lume a patchwork-ului si quilt-ului. Cele mai multe din lucrarile mele le-am făcut cadou.


marți, 11 ianuarie 2011

Steluţe

M-am jucat cu foarfeca şi dintr-un material verde am decupat
desene diferite, pe care le-am aplicat şi cusut,finalul
fiind suporturi pentru cescuţe cu dimens. de 16 cm/18 cm.
Iată câteva.

3 comentarii:

Lucia spunea...

frumos,imi aminteste de cele 2 mici patrare ce le-am primit de la tine la craiova pe care le tin pe birou meu la mare cinste!
Nu am uitat de bucatile de satin pentru tine, le tin adunate, poate ,poate se duc singure la posta!Spor la lucru

SORINEL RADU spunea...

Frumoase stelutele facute de tine. Mie imi sugereaza niste fulgi de nea. Sunt super frumoase.

Carmen spunea...

Ma incanta inspiratia ta artistica si indemanarea,talentul cu care ne bucuri si ne rasfeti.Foarte frumos.Multumesc pentru tot. Carmen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...