Quiltul este o piesa formată din 3 straturi.Primul strat este cel conceput pentru a fi decorativ,creat din dantele,aplicatii sau peticele de material cu forme geometrice diferite, combinate armonios conform unor metode si tehnici de cusut.Stratul din mijloc este din vatelină iar ultimul strat din bumbac.Quiltul a fost folosit iniţial pentru cuverturi.Acum este utilizat si în scop decorativ, de la faţă de masă, perne, genţi, podoabe, tablouri sau felicitari. Quiltingul devenind o artă a îmbinării textilelor. Am început să lucrez quilturi, combinând culori, modele şi materiale,invatand mereu si aplicand tehnicile si metodele intalnite in aceasta vasta lume a patchwork-ului si quilt-ului. Cele mai multe din lucrarile mele le-am făcut cadou.


vineri, 17 mai 2013

Fibonacci
Nu-mi place sa cos patchwork.Obositor si enervant pentru mine, fiindca repetarea modelului mi se pare o actiune plictisitoare. Iar aceasta tehnica imi place !2 comentarii:

ena spunea...

Da , e foarte frumos si elegant mai ales al doilea bloc. Spor la lucru si astept sa vad si finalizarea acestor blocuri.

Silvia spunea...

Esti grozava, mi se pare complicat ce-ai facut, dar foarte de efect. Ca si Ena, astept finalizarea. Sa ai spor si inspiratie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...