Quiltul este o piesa formată din 3 straturi.Primul strat este cel conceput pentru a fi decorativ,creat din dantele,aplicatii sau peticele de material cu forme geometrice diferite, combinate armonios conform unor metode si tehnici de cusut.Stratul din mijloc este din vatelină iar ultimul strat din bumbac.Quiltul a fost folosit iniţial pentru cuverturi.Acum este utilizat si în scop decorativ, de la faţă de masă, perne, genţi, podoabe, tablouri sau felicitari. Quiltingul devenind o artă a îmbinării textilelor. Am început să lucrez quilturi, combinând culori, modele şi materiale,invatand mereu si aplicand tehnicile si metodele intalnite in aceasta vasta lume a patchwork-ului si quilt-ului. Cele mai multe din lucrarile mele le-am făcut cadou.


duminică, 7 iulie 2013

CROS - Running Queen - 6 iunie 2013

Pentru prima data in Romania a avut  loc o  astfel de manifestare sportiva, initiata de un grup din Austria,de comun acord cu Primaria Breaza si Prefectura jud. Prahova. Cros = nordic walking = numai pentru fete-femei, pe categorii de varsta si distante.Dupa premiere  a urmat un spectacol artistic dat de Trupa Rotini-pentru cei mici, iar pentru adolescenti muzica cu  trupa Lala Band. Si muzica de promenada cu  Fanfara Consiliului judetean Prahova ,avand ca dirijor pe d-l director al Centrului Cultural Ion Manolescu..Tot pentru intaia oara a fost expusa in holul Primariei,spre admiratia locuitorilor Cupa Romaniei la fotbal,fiind acum castigata de echipa Petrolul Ploiesti.O zi senina si plina cu frumoase evenimente.
Iar grupul de doamne din care fac parte a aranjat o mica expozitie cu  : ii,servetele sau fetze de masa lucrate pe panza topita cu modele spectaculoase,semne de carte sau rochite, pietre viu colorate, lucrari din noduri de sfoara sau felicitari origami.Eu am expus cateva tablouri si genti.

Primaria frumoasa
si impunatoare ,
portul popular,
specific zonei,

fanfara cu
dirijorul sau,


trupa Lala Band
sau numai
SORE si trupa sa..
nu ma pricep..Cupa Romaniei
expusa in holul
primariei,
mici lucrari :
servetele,semne de carte,
macrameuri si ii,


 
Iata si doua participante la
acest cros; doamnele fac
parte din grupul meu.
Felicitari dragelor.
Sunt entuziasmata de eveniment
si pot spune ca am cunoscut personal
pe d-l prefect si pe d-l primar,
doua persoane foarte importante,
doi tineri frumosi si foarte deschisi
spre nou.


3 comentarii:

Silvia spunea...

Felicitari pentru participarea la asa o manifestare frumoasa! La cat mai multe prilejuri de-a expune minunatele tale creatii!

Ela spunea...

Ce zi frumoasa ai avut!La mine a plouat si ma gandeam ca va strica ziua!!!Dar se pare ca vremea a tinut cu voi!Ma bucur!Merita felicitari organizatorii si voi,toate doamnele care ati adus ceva nou la o astfel de manisfestare!

Carmina spunea...

Felicitari !!! si mie mi-ar place sa fac nordic walking!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...