Quiltul este o piesa formată din 3 straturi.Primul strat este cel conceput pentru a fi decorativ,creat din dantele,aplicatii sau peticele de material cu forme geometrice diferite, combinate armonios conform unor metode si tehnici de cusut.Stratul din mijloc este din vatelină iar ultimul strat din bumbac.Quiltul a fost folosit iniţial pentru cuverturi.Acum este utilizat si în scop decorativ, de la faţă de masă, perne, genţi, podoabe, tablouri sau felicitari. Quiltingul devenind o artă a îmbinării textilelor. Am început să lucrez quilturi, combinând culori, modele şi materiale,invatand mereu si aplicand tehnicile si metodele intalnite in aceasta vasta lume a patchwork-ului si quilt-ului. Cele mai multe din lucrarile mele le-am făcut cadou.


luni, 22 iulie 2013

Festival Quilt Houston

Dintotdeauna am iubit hexagoanele,iar aceasta sfera, am spus-o mereu : este MINUNATA.Va participa la Festivalul International de Quilt  dela Houston 31 oct.-3 nov. 2013. Povestea  iat-o aici. si aici 
Fetele care au lucrat impreuna aceasta sfera au ramas bune prietene si fiecare doreste ca munca lor sa fie cunoscuta si apreciata pretutindeni in lumea asta.Va multumesc dragelor : Geta, Sanda, Ela, Silvia, Mihaela.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...