Quiltul este o piesa formată din 3 straturi.Primul strat este cel conceput pentru a fi decorativ,creat din dantele,aplicatii sau peticele de material cu forme geometrice diferite, combinate armonios conform unor metode si tehnici de cusut.Stratul din mijloc este din vatelină iar ultimul strat din bumbac.Quiltul a fost folosit iniţial pentru cuverturi.Acum este utilizat si în scop decorativ, de la faţă de masă, perne, genţi, podoabe, tablouri sau felicitari. Quiltingul devenind o artă a îmbinării textilelor. Am început să lucrez quilturi, combinând culori, modele şi materiale,invatand mereu si aplicand tehnicile si metodele intalnite in aceasta vasta lume a patchwork-ului si quilt-ului. Cele mai multe din lucrarile mele le-am făcut cadou.


sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Ultimul quilt / 2013


Incerc sa termin cat mai repede cu realizarea unor cadouri pentru sarbatori, cadouri oferite prietenilor care vor veni de Craciun sau de revelion la mine.Va arat quiltul pentru pat,170cm / 215 cm pe care il voi darui unei familii care nu stie nimic de quilt sau de patchwork.Este un quilt pentru invelit,am folosit vatelina de 9 cm si fiind destul de gros am quiltuit numai benzile albe.Sunt convinsa ca surpriza va fi mare .Ar trebui sa mai cos 2-3 tablouri  cu elefanti, iluzie optica si, cateva globuri, mici atentii. Totul pana pe 15 decembrie.

4 comentarii:

Mihaela spunea...

Cum 9 cm grosime? In poza nu pare atat de gros!
Da' daca ma gandesc bine, tu ai antrenament la quilturi mari si groase!

Spor facut la cadouri!
...si la primit!

ena spunea...

cosi si pentru mine un quilt daca vin la tine de sarbatori?Asa cadouri pentru musafiri mai rar !Dumnezeu sa-ti dea sanatate si energie ca dorinta de munca vad ca ai . Esti ca o furnica , nu stai de fel.
Silvia spunea...

Imi place foarte mult, felicitari Ortansa! O sa fie incantati musafirii!

Alexandra spunea...

Este superb! Nu stiu cum reusesti sa fii atat de rapida!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...