Quiltul este o piesa formată din 3 straturi.Primul strat este cel conceput pentru a fi decorativ,creat din dantele,aplicatii sau peticele de material cu forme geometrice diferite, combinate armonios conform unor metode si tehnici de cusut.Stratul din mijloc este din vatelină iar ultimul strat din bumbac.Quiltul a fost folosit iniţial pentru cuverturi.Acum este utilizat si în scop decorativ, de la faţă de masă, perne, genţi, podoabe, tablouri sau felicitari. Quiltingul devenind o artă a îmbinării textilelor. Am început să lucrez quilturi, combinând culori, modele şi materiale,invatand mereu si aplicand tehnicile si metodele intalnite in aceasta vasta lume a patchwork-ului si quilt-ului. Cele mai multe din lucrarile mele le-am făcut cadou.


sâmbătă, 27 octombrie 2012

Material vopsitPana acum nu am exersat prea mult in a vopsi panza sau orice alt material din bumbac.Poate de aceea sunt foarte puternice culorile pe tesatura, fiindca nu am experienta. Voi mai incerca.Am folosit gama de culori-vopsea  pe care o aveam ; cred ca ar trebui sa combin maxim 3 culori.Este o toamna dulce si calda si poate ma ajuta  cu soarele la amiaza cand pot lucra afara.
Oare ce am facut toata vara ?


4 comentarii:

Silvia spunea...

Bravo, te inspira toamna sa pictezi culori vesele de vara!
Primesti comenzi? ;-)
Vreau si eu!

Geta Grama spunea...

Foarte frumoase, Ortansa. Va admir pe cele care aveti rabdare sa vospiti. Arata ca un batik, ai lucrat cu sare ? Mie imi plac culorile alese.

Ela spunea...

Si mie imi plac aceste culori!!Cum ce-ai facut toata vara??!!Multe si frumoase!Dar ziua nu are decat 24 de ore!!!

Mihaela spunea...

Mi-ai facut o pofta de vopsit!

Sa vedem in ce le transformi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...