Quiltul este o piesa formată din 3 straturi.Primul strat este cel conceput pentru a fi decorativ,creat din dantele,aplicatii sau peticele de material cu forme geometrice diferite, combinate armonios conform unor metode si tehnici de cusut.Stratul din mijloc este din vatelină iar ultimul strat din bumbac.Quiltul a fost folosit iniţial pentru cuverturi.Acum este utilizat si în scop decorativ, de la faţă de masă, perne, genţi, podoabe, tablouri sau felicitari. Quiltingul devenind o artă a îmbinării textilelor. Am început să lucrez quilturi, combinând culori, modele şi materiale,invatand mereu si aplicand tehnicile si metodele intalnite in aceasta vasta lume a patchwork-ului si quilt-ului. Cele mai multe din lucrarile mele le-am făcut cadou.


joi, 4 octombrie 2012

SINAIA FOREVER

   In week-end m-am plimbat prin Sinaia. =FESTIVAL SINAIA FOREVER=eveniment ce se intampla anual,la sfarsit de sept; acum-editia a XIX-a,100 de ani de CASINO. 3 zile de teatru,muzica,distractie, mici si must,mesteri artizani si profesionisti Am retinut cateva fotografii ce m-au impresionat prin frumusete si originalitate.Imi plac sculpturile din  lemn.


Frumoasa doamna si talentata.Lucra icoane din lemn.
Alt artizan,alt talent.Din scoarta de copac chipuri de sfinti si domnitori.

Minunatii lucrate din panusa de porumb.Si vopsite manual cu vopsea naturala,obtinuta din plante.Creatoarea era din Bistrita si participa la targuri  prin Europa si America.Avem romani foarte talentati.

Placut impresionata sa-l vad in fruntea fanfarei pe d-l director al Casei de cultura din Breaza.Un OM ce iubeste deopotriva muzica si arta textila.

Un admirator al masinilor de epoca. Sotul meu.
Flori de toamna. Am cumparat bulbi de zambile si lalele. Acum este vremea plantatului.
Si un autentic personaj.

Un comentariu:

Mihaela spunea...

Multumesc pentru plimbare!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...