Quiltul este o piesa formată din 3 straturi.Primul strat este cel conceput pentru a fi decorativ,creat din dantele,aplicatii sau peticele de material cu forme geometrice diferite, combinate armonios conform unor metode si tehnici de cusut.Stratul din mijloc este din vatelină iar ultimul strat din bumbac.Quiltul a fost folosit iniţial pentru cuverturi.Acum este utilizat si în scop decorativ, de la faţă de masă, perne, genţi, podoabe, tablouri sau felicitari. Quiltingul devenind o artă a îmbinării textilelor. Am început să lucrez quilturi, combinând culori, modele şi materiale,invatand mereu si aplicand tehnicile si metodele intalnite in aceasta vasta lume a patchwork-ului si quilt-ului. Cele mai multe din lucrarile mele le-am făcut cadou.


joi, 13 decembrie 2012

Braduti din yoyos


Au fost cateva zile de iarna frumoase, incarcate cu ploaie si zapada ce au ingreunat firele legate de stalpi si unele sau rupt, altele au sarit din lacasul lor si din aceasta pricina nu  a fost curent electric in 20 localitati din jud.Prahova,prin urmare nu am avut acces la Tv , internet si telefon dar lipsa apei a fost cea mai grea experienta.
Seara la luminita lumanarilor am cusut braduti din cerculete de material,le-am insailat pe margini si apoi le-am umplut cu vatelina.Cerculetul cel mic are diametru de 6 cm,iar cel mare de 16 cm. Braduti au o inaltime de 10 cm.
Cercul mic 1A= 6 cm ; 1= 7 cm : 2= 9 cm; 3= 11cm; 4=12 cm; 5=14 cm si cercul mare  6=16 cm.
Am cusut 20 de braduti  in 3 zile.

  Va place ceea ce privesc eu in fiecare zi dela fereastra  camerei mele? Cu bradul alaturi incarcat cu zapada .


2 comentarii:

lili.constanta spunea...

Bradutii tai parca sunt prajituri sub forma de braduti! :)) Par deliciosi! :)

Ela spunea...

Ca de obicei esti darnica si ne oferi informatii despre ce ai lucrat!!Cred ca o sa fac si eu mai ales ca mi-ai spus dimensiunile!!Imi place ce material ai ales!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...