Quiltul este o piesa formată din 3 straturi.Primul strat este cel conceput pentru a fi decorativ,creat din dantele,aplicatii sau peticele de material cu forme geometrice diferite, combinate armonios conform unor metode si tehnici de cusut.Stratul din mijloc este din vatelină iar ultimul strat din bumbac.Quiltul a fost folosit iniţial pentru cuverturi.Acum este utilizat si în scop decorativ, de la faţă de masă, perne, genţi, podoabe, tablouri sau felicitari. Quiltingul devenind o artă a îmbinării textilelor. Am început să lucrez quilturi, combinând culori, modele şi materiale,invatand mereu si aplicand tehnicile si metodele intalnite in aceasta vasta lume a patchwork-ului si quilt-ului. Cele mai multe din lucrarile mele le-am făcut cadou.


joi, 17 octombrie 2013

Hawaiian quilts


Aproape de 5 ani de zile ma aflu in aceasta cunoastere si cercetare a lucrului cu peticele din materiale si inafara acestui mestesug am avut ocazia sa intalnesc destule femei-creatoare,cu unele pastrand o frumoasa prietenie,cu altele ,chiar daca ne cunoastem foarte putin sau numai virtual pot spune ca sunt femei sensibile si iubitoare de frumos.Tot in aceasta perioada am primit suficiente daruri care sa-mi aminteasca, sau sa ma stimuleze a coase si eu in tehnici diferite. Iata spre exemplu, am primit aceste lucrari cusute numai de mana, hawaiian,adevarate bijuterii,ce necesita timp, ochi foarte buni, rabdare, multa rabdare si bineinteles pasiune.
Cele 2 sunt primite in dar de ziua mea . MULTUMESC draga mea.
Bineinteles ca am inceput  sa cos  si eu un astfel de model  hawaiian, in urma cu 3 ani si numai atat am reusit pana acum.  Oare dece? Poate pentru ca nu am rabdarea suficienta, poate nu ma atrage cusutul cu multe unghiuri ascutite....Asta-i !!!

3 comentarii:

Silvia spunea...

Superbe quilturi, dovezi de prietenie sincera. Esti o norocoasa sa primesti asa daruri. Iti doresc sa-ti vina dorinta sa cosi si sa termini havaianul cu "unghiuri ascutite". Prietena ta s-ar bucura foarte mult!

Alexandra spunea...

Sunt foarte frumoase quilturile hawaiene facute de Ela, si eu cred ca o sa-l termini si tu pe-al tau, pentru ca ai o creativitate si o putere de lucru deosebite! Va imbratisez si pe tine si pe Ela!

Mihaela spunea...

Ca Ela lucreaza hawaiene frumoase stiam. Acum il astept cu rabdare, pe al tau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...