Quiltul este o piesa formată din 3 straturi.Primul strat este cel conceput pentru a fi decorativ,creat din dantele,aplicatii sau peticele de material cu forme geometrice diferite, combinate armonios conform unor metode si tehnici de cusut.Stratul din mijloc este din vatelină iar ultimul strat din bumbac.Quiltul a fost folosit iniţial pentru cuverturi.Acum este utilizat si în scop decorativ, de la faţă de masă, perne, genţi, podoabe, tablouri sau felicitari. Quiltingul devenind o artă a îmbinării textilelor. Am început să lucrez quilturi, combinând culori, modele şi materiale,invatand mereu si aplicand tehnicile si metodele intalnite in aceasta vasta lume a patchwork-ului si quilt-ului. Cele mai multe din lucrarile mele le-am făcut cadou.


miercuri, 9 octombrie 2013

Quilt de toamna

Am pus multe imagini ale  acestui quilt fiind  foarte mare si cred ca este primul lucrat in aceasta dimensiune de 2,30m/2,50 m.Primele imagini sunt luate afara,la lumina soarelui si se observa ca nu am avut spatiu pentru a-l desfasura  ci numai pliat in doua am putut sa-i fac o poza. O tanara domnisoara a dorit un astfel de quilt si de comun acord am ales acest model cu materiale in culorile calde ale toamnei,iar aceste frunze aplicate si quiltuite au fost un bonus,ca si modelul de pe spatele quiltului, fiindca mi s-a parut prea alb si atunci am introdus o fasie de material cu flori pe mijloc,iar pe lateral=aici nu se vad= fasii de material maro imprimat,taiate ondulat si cusute stil Anna Faustino.Am aratat acest quilt catorva prietene care au fost incantate de modelul frumos si de calitatea lucrarii.Desigur ca si tinerei domnisoare i-a placut si-i doresc sa se bucure de el !

3 comentarii:

Alexandra spunea...

Draga Ortansa, quiltul este o minune! materialele, aplicatiile, quiltingul si dosul extraordinar de frumos il fac o piesa de pastrat o viata! Sa fii mandra ca asa lucru minunat a iesit din mainile tale maiastre! Te pup.

Silvia spunea...

Cata munca si ce frumos a iesit si pe fata si pe dos! Felicitari Orti!
Cum te-ai descurcat cu quiltuitul?

Carmina spunea...

Felicitari Ortansa. Culorile ca si quiltingul sunt minunate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...